NO PROBLEM SHIELD ANTIMIKROBINEN KASVOMASKI

Valikoimassamme on antimikrobisesta polyesterikankaasta valmistettavat uudelleen käytettävät ja pestävät kasvomaskit. Materiaali on miellyttävän pehmeä ihoa vasten, ominaisuus perustuu mekaaniseen mikrobien tuhoamiseen, eikä ole liukeneva. Tuote ei ole lääkinnälliseen käyttöön tarkoitettu, vaan sinne, missä ei tarvita luokiteltuja kirurgimaskeja tai hengityssuojaimia.

 

Sopii hyvin esimerkiksi hoivatyöhön, ravintoloissa, hotelleissa, asiakaspalvelussa ja toimistoissa sekä julkisilla paikoilla liikuttaessa, suojaa muita ihmisia sekä itseä siltä osin, kuin mikrobit osuvat maskin erikoiskankaaseen. Materiaali ei kostu helposti ja on miellyttävä käyttää pidempäänkin.

Maskeja voidaan painattaa asiakkaan omilla kuoseilla tai väreillä. KYSY LISÄÄ!

Pyydä tarjous

Lataa tuote-esite tästä.

Meiltä saa erikseen myös kätevät silikonista valmistetut liukulukot, joilla voi säätää kuminauhojen pituutta helposti. Väreinä valkoinen ja musta.
Kysy lisää!

Kuluttaja-asiakkaamme voivat tilata tuotetta verkkokaupastamme tuotemerkillä LOFFEN  https://www.sisustus1.fi/category/9/kasvomaskit-ja-hygieniatuotteet

Kyseessä on antimikrobisesta polyesterikankaasta valmistettu tuote, jossa on valmiina suojakäsittely. Tämä käsittely alkaa tuhoamaan bakteereja, mikrobeja ja viruksia siitä hetkestä alkaen, kun ne koskettavat kangasta. Kangas on 100% polyesteriä, joka on käyttäjälle turvallinen ja miellyttävä sekä allergisoimaton materiaali. Kuminauhoissa ei ole antimikrobista ominaisuutta.

Kankaan antimikrobisen ominaisuuden aikaansaamiseen käytetty käsittelyaine on vesipohjainen ja turvallinen käyttäjälle. Se ei sisällä useissa muissa antimikrobisissa materiaaleissa käytettyjä haitallisia aineita, kuten liukenevia jalometalleja (esim. hopea, kupari, sinkki), formaldehydiä, metanolia, polyklorinoituja phenoleja, tai arsenikkia.  Käsittelyaineen käyttöturvallisuus on kattavasti testattu haitallisia aineita vastaan. Aine on Ökotex ja REACH hyväksytty ja valmistettu EU:ssa. Tukesin mukaan kyseisen aineen käyttö kyseiseen tarkoitukseen on sallittua EU:ssa.

Käsittely tehdään kuituun ja se on ns. siirtymätön molekyylipinnoite, joka ei käytännössä kulu pois, kuten useat muut antimikrobiset materiaalit. Maski ommellaan tuotteeksi ompelimoissamme.

Samalla tavalla käsitellyistä materiaaleista on valmistettu vain ammattikäyttöön tarkoitettuja antimikrobisia julkitilakankaita mm. sairaaloiden käyttöön useita vuosia. Se tutkitusti tehoaa kattavasti eri mikrobeihin, esim. C-Diff Spore sekä viruksia vastaan.

Antimikrobinen teho perustuu mekaaniseen prosessiin. Molekyylipinnoite on positiivisesti varautunut ja se vetää negatiivisesti varautuneita mikro-organismeja puoleensa. Kun mikrobi osuu kuidun pinnoitteeseen, pinnoitteen miljoonat ”piikit” lävistävät sen solukalvon, jolloin sisällä olevat biokemikaalit saavat sähköiskun ja lävistysmekanismi deaktivoi mikrobin, sekä estää sen kasvun ja leviämisen. Turvallinen ja optimaalinen antimikrobinen suojaus kestää toistuvia pesuja desinfiointilämpötilassa hyvin  (testattu 75 asteessa). Pesuaineen suositellaan sisältävän ionittomia tensidejä ja mahdollisimman vähän anionisia tensidejä.

Muutamia valmistajan teettämien testien esimerkkejä bakteerien vähenemisestä kankaassa eri bakteeritesteistä eri aikoina suoritettuina:  

% -luku on hävinneiden bakteerien osuus, kun pesemätön kangas testataan, sitten x kertaa pesty ja sen tulos 1 h kuluttua ja saman tulos 24 h kuluttua pesusta.

  • Pesemätön kangas; 1 h kuluttua tuhoutui bakteereista kankaassa                    99,99 %
  • 20 x pesu 60 ast. 1 h kuluttua pesusta <60 %,                     24 h pesusta              97,1 %
  • 50 x pesu 75 ast. 1 h kuluttua pesusta <60 %,                      24 h pesusta,             93,5 %

Täyden tehon palautuminen vaatii valmistajan testien mukaan, että tuote saa palautua vuorokauden pesujen jälkeen. Eli henkilön on hyvä käyttää vaihtosuojusta pesun jälkeisenä päivänä parhaan tehon varmistamiseksi.

 Materiaalille on tehty myös testi koronavirusta vastaan.

Testissä käytettiin Coronavirus Feline -kantaa, joka on sijaisvirus SARS2/COVID-19 taudinaiheuttajavirukselle, koska näitä SARS2/COVID-19 viruksia ei saa olla muissa, kuin valtiollisissa erikoislaboratorioissa niiden vaarallisuuden vuoksi. Testattu virus kuuluu samaan koronavirusperheeseen, kuin SARS2/COVID-19 aiheuttajavirus.

 Testin EN 18184:2019 mukaan 1 tunnin kontaktiajalla infektiivisten virusten määrä oli vähentynyt:   92,8 %. 

 VTT on testannut toimeksiannostamme materiaalin hengittävyyttä ja partikkelin läpäisevyyttä standardin EN14683 (Ce-luokitellun kirurgisen kasvosuojaimen) mukaisesti.  Materiaalin hengittävyys on käytössä koettu miellyttäväksi ja erotuskyky on >75%.

No Problem Shield -maski ei siis ole kertakäyttöinen. Koska tuote on vesipestävissä, sitä voidaan käyttää uudelleen. Laboratoriotestit vahvistavat, että ominaisuus säilyy materiaalissa jopa kymmenien pesujen jälkeen. Käyttäjän on hyvä käyttää vaihtomaskia pesun jälkeisenä päivänä, jotta pesty suojus ehtii palautua parhaaseen tehoonsa.

 No Problem Shield -kasvomaski vähentää tehokkaasti viruksia ja bakteereja. Siksi käytetyn maskin kangasta kosketeltaessa suojuksesta ei kehity ”viruslevittäjää”, koska se vähentää mikrobeja tehokkaasti niiden koskettaessa kangasta. Tämä on tärkeää myös silloin, kun henkilö ohjeiden vastaisesti pukee tai riisuu kasvomaskia epäpuhtailla käsillään.

 No Problem Shield -maski auttaa suojelemaan käyttäjäänsä ulkoa tulevilta viruksilta ja bakteereilta siltä osin, kuin ne ovat kosketuksessa kankaaseen. Maski suojelee myös muita ihmisiä pysäyttäessään ja tuhotessaan käyttäjän uloshengittämiä tai pärskimiä viruksia ja bakteereita.

 No Problem Shield -maski on pitkäkestoiseen käyttöön soveltuva. Siksi mm. rahdin, varastoinnin ja etenkin jätteen määrä vähenee. Lisäksi sairaana olevan henkilön ei tarvitse lähteä kauppoihin hakemaan uusia suojaimia.

 Tämä kasvomaski ei ole sairaalakäyttöön luokiteltu hengityssuojain tai CE merkitty kirurginen suu-nenäsuojain/-maski. Tuote on uudelleen käytettävä kasvomaski, jota ei ole tarkoitettu lääkinnälliseksi tuotteeksi. Se kuuluu samaan kategoriaan, kuin vaikkapa tavallisesta puuvillasta tehty kasvomaski. Erona on se, että käytetty materiaali on valmistusvaiheessa tehty antimikrobiseksi.

 Käyttämällä kankaista No Problem Shield -maskia ei voida taata, että henkilö ei altistuisi viruksille. Kyse on lisäavusta etenkin pärskeitä ja roiskeita vastaan. Tuotteen tai materiaalin valmistaja tai jälleenmyyjä ei vastaa mahdollisista sairastumisista tai altistumisesta viruksille, bakteereille tai mikrobeille.

 Tämä tuote on yksi vaihtoehto kasvomaskiksi. Sen valmistuksessa on käytetty erikoismateriaalia, jolla on mikrobeja tuhoava vaikutus, mutta muuten se vastaa normaalia kankaista kasvomaskia.

 Seuraavassa on valmistajan listaus eräistä testatuista mikrobeista. Lisäksi on nyt testattu koronavirus (EN 18184:2019). Tuote on hyödyllinen myös COVID-19 epidemian jälkeen.

 EN1276 Escherichia coli 5 D 5 min 8.21 5

EN14476 Norovirus 10 C 5 min 4.67 4

EN1276 Pseudomonas aeruginosa 5 D 5 min 6.566 5

EN1276 Escherichia coli 5 D 5 min >6.459 5

EN1276 Staphlococcus aureus 5 D 5 min >6.298 5

EN1276 Enterococcus hirae 5 D 5 min >6.269 5

EN13727 MRSA 4 D 5 min >6.50 3

EN13727 MRSA 4 C 5 min >6.50 3

EN13727 MRSA 4 D 30 sec >6.85 3

EN13727 Listeria monocytogenes 5 D 5 min >6.512 5

EN13727 Salmonella typhimurium 5 D 5 min >6.194 5

EN1275 Aspergillus niger 4 D 1 min >6.46 4

EN1275 Candida albicans 4 D 1 min >6.50 4

EN1275 Aspergillus niger 4 D 30 sec >6.46 4

EN1275 Candida albicans 4 D 30 sec >6.50 4

EN13704 Clostridium Difficle (spores) 4 C 5 min >6.70 3

EN13704 Clostridium Difficle (spores) 4 C 1 min >6.70 3

EN13697 Pseudomonas aeruginosa 5 D 5 min >6.548 4

EN13697 Escherichia coli 5 D 5 min >6.358 4

EN13697 Staphlococcus aureus 5 D 5 min >6.439 4

EN13697 Enterococcus hirae 5 D 5 min >6.315 4

EN13697 Pseudomonas aeruginosa 5 D 5 min 7.538 4

EN13697 Escherichia coli 5 D 5 min 7.451 4

EN13697 Staphlococcus aureus 5 D 5 min 7.177 4

EN13697 Enterococcus hirae 5 D 5 min 7.242 4

 

 Kankaan valmistusmaa:       Iso-Britannia

Kangas:                                      100% Trevira Cs polyesteri, 280 g/m2. Super soft.

Anti-mikrobinen aine:            Pysyvästi kuituun kiinnittyvä polymeeri, liukenematon. Valmistettu EU:ssa, Ökotex ja REAC hyväksytty. Biosidinen tehoaine tuotteessa on Dimethyloctadecyl[3-(trimethoxysilyl)propyl]ammonium chloride. Tukes on todennut kyseisen antimikrobisen tehoaineen käytön kyseiseen käyttötarkoitukseen olevan sallittua EU:ssa.

Pesulämpö suositus:               60-75 astetta, haluttaessa myös 90 astetta on sallittu. Pesuaineen suositellaan sisältävän ionittomia tensidejä ja mahdollisimman vähän anionisia tensidejä. Pesutestejä tehty 75 asteessa, joka on Euroopassa yleisesti desinfiointilämpötila ja tuote kestää sen hyvin. Kuminauhat saattavat heikentyä useissa kuumissa pesuissa.

Rumpukuivaus:                        Sallittu.

Silitys:                                         Sallittu matala-keskilämmössä

Pesuvinkki:

Pesu kattilassa liedellä

  1. Laita kattilaan puhdasta vettä 1 l. tai enemmän, maskien määrästä riippuen.
  2. Kuumenna vesi yli 60 asteeseen, ei kiehuvaksi. Ole varovainen kuuman veden käsittelyssä!
  3. Suihkuta kuivaan maskiin jotain keittiön ionittomia tensidejä sisältävää yleispuhdistusainetta, esimerkiksi Kiillon Airi Kodinpuhdistajaa tai vastaavaa. Tensidit mainitaan etiketissä.
  4. Laita maskit kattilaan ja hämmentele maskeja vaikka puhtaalla ruokalusikalla 4-5 min. ja huuhtele/puristele maskit haaleassa vedessä.

Pesu koneessa, jos pestäviä maskeja on enemmän kuin kattilaan sopii, voit käyttää pesukonetta.

  1. Pese maskit omana eränään, ei muun pyykin seassa.
  2. Suihkuta tai kostuta maskit ennen pesua vastaavalla yleispuhdistusaineella, kuin kohdassa 1). (ionittomia tensidejä sisältävä yleispuhdistusaine)
  3. Säädä koneeseen sopiva ohjelma ja lämpötilaksi 60 – 90.

Pesun jälkeen ripusta maskit puhtain käsin kuivumaan ja ota käyttöön aikaisintaan 24 t. kuluttua. Säilytä pestyjä ja kuivia maskeja puhtaassa muovipussissa.

Huom. tavanomainen anionisia tensidejä sisältävä pyykkipulveri tai muu sopimaton pesuaine saattaa heikentää maskikankaan antimikrobisia ominaisuuksia.